Sonata TI 100 i Pulsar CI 100

Dostupno uz narudžbu

Sistem umjetne pužnice sa govornim procesorom.

Poseban dizajn PULSARCI100 -a i SONATATI100 -e omogućava primjenu tehnoloških iskoraka u razvoju jednog od prvih kohlearnih implantata sada ali i u budućnosti.

Osobine implantata:

Nova generacija I100 elektronike
MED-EL-ova visoko napredna I100 elektronička platforma omogućava korisnicima implantata pristup najbržim i najefektivnijim strategijama kodiranja govora – danas i u budućnosti. Podržava i FineHearing™ za posebnu preciznost i čistoću zvuka.

Meke i fleksibilne elektrode koje ne oštećuju unutrašnje uho
MED-EL-ove elektrode dizajnirane su kako bi omogućile cjelovito pokrivanje pužnice i maksimalno zaštitile fine strukture unutrašnjeg uha. Posebno je važno zaštitititi pužnicu kod djece i time osigurati mogućnost korištenja naprednijih tehnologija u bućnosti. MED-EL-ova paleta različitih elektroda omogućava da se svakom djetetu ugradi elektroda koja najviše odgovara njegovoj pužnici – uključujući rješenja u slučajevima malformacija i okoštavaja pužnice.

Najduža elektroda
MED-EL nudi najdužu elektrodu (približno 31mm) na tržištu, čime je omogućeno duboko umetanje elektrode. Duboko postavljanje i optimalan razmak između kontakata na elektrodi  – cjelovito pokrivanje pužnice – omogućava stimuliranje svih živčanih vlakana duž cijele pužnice. Najdublji dio pužnice, apex, koji je odgovora za informacije o zvukovima niskih frekvencija, dostupan je zahvaljujući MED-EL-ovom posebnom dizajnu. Zvukovi niskih frekvencija nose važne informacije koje doprinose intonaciji, ritmu i razlikovanju vokala. Kako živčana vlakana mogu atrofirati (umrijeti) bez stimulacije, svi dijelovi pužnice moraju biti stimulirani od najranije dobi, kako bi se omogućilo djetetu da nauči efektivno kristiti zvučne informacije.

Objektivna mjerenja
MED-EL-ovi kohlearni implantati omogućuju provođenje velikog broja objektivnih testiranja i procjena funkcioniranja što profesionalcima daje mogućnost precizne provjere sustava. Kako maleno dijete tijekom fitinga ne može reći da li i koliko dobro čuje dolazeći zvučni signal, od izuzetne su važnosti objektivna mjerenja. MED-EL-ov dijagnostički alat omogućava optimalno podešavanje kohlearnog implantata kod djeteta.  

IRIS – identifikacija implantata
MED-EL-ov univerzalni sustav za identifikaciju implantata, IRIS (Individual Recognition of the Implant System), sprečava stimulaciju u slučajevima kada je došlo do slučajne zamjene govornog procesora i kad je uključen krivi govorni procesor. Ovo je posebno važno kod djece koja imaju implantate obostrano, te u školama i u situacijama kad se na istom mjestu nalazi veći broj djece koja koriste implantate.

MRI sigurno – nije potrebno operativno vađenje magneta
Oba kohlearna implantata sigurna su za izvođenje magnetske rezonancije na 0,2, 1.0 i 1.5 Tesla (US: 0.2T).To su jedini kohlearni implantati s kojima je moguće izvođenje MRI bez potrebe za operativnim vađenjem unutrašnjeg magneta.

 

PULSAR CI 100

Dokazana sigurnost i pouzdanost
PULSAR
CI100 dokazano je pouzdan i nenadmašno biokompatibilan.
MED-EL-ove implantate uspješno koriste djeca svih uzrasta uključujući i malu djecu i dojenčad
.

Najtanji implantat
Sa otprilike 4mm , PULSARCI100 je najtanji kohlearni implantat dostupan danas na tržištu, što je posebno važno kod male djece.

SONATA TI100

Novo titanijsko kućište

SONATATI100 ima kompaktno, lagano titanijsko kućište. Izuzetno je malen i tanak što ga čini idealnim za malu djecu i dojenčad kao i za odrasle osobe. SONATATI100 je dizajnirana tako da omogućava minimalno invazivne operacijske tehnike i brži oporavak.

TEMPO+ govorni procesor          

 TEMPO+ govorni procesor dizajniran je tako da omogućava udobno i sigurno nošenje u različitim situacijama i prilagođen je svim uzrastima. On ima isti dizajn kućišta kao i  OPUS 1 govorni procesor i vrlo je kompaktan i tanak. Zbog toga TEMPO+ neće savijati ili iritirati uho.

TEMPO+ sustav sastoji se od kontrolne jedinice govornog procesora, zavojnice, kabla zavojnica i četiri kutijice za baterije. Dimenzije kontrolne jedinice govornog procesora su 0.8 cm širine x 2.5 cm dužina x 1.5 cm visina, uključujući prekidače za odabir jačine i programa. TEMPO+ sustav je iznimno lagan i teži samo 11g, uključujući baterije.

Product Enquiry

Izbornik