BIO LUPE Volk 30D

Dostupno uz narudžbu

Binokularna Indirektna Oftalmoskopija (BIO) je dijagnostička procedura kojom liječnik koristi kondenzirajuću lupu i naglavni okularni sistem za pregled strukture retineBinokularna Indirektna Oftalmoskopija (BIO) je dijagnostička procedura kojom liječnik koristi kondenzirajuću lupu i naglavni okularni sistem za pregled strukture retine

Šifra artikla: - Kategorije: ,

Binokularna Indirektna Oftalmoskopija (BIO) je dijagnostička procedura kojom liječnik koristi kondenzirajuću lupu i naglavni okularni sistem za pregled strukture retine. Ova tehnika ima veći opseg za dinamički pregled zahvaljujući mobilnosti koju nude okulari koji nisu fiksirani za stol. Pacijent može ležati na leđima ili sjediti sa zabačenom glavom pod ugodnim kutem. Kondenzirajuća lupa koja se koristi za BIO preglede ima veće povećanje i manje vidno polje kada se uspoređuje s lupama procjepne lampe za biomikroskopiju. Kao što naziv sugerira, formirana slika je indirektna, tj. obrnuta i sa slikom unatrag. Potreban razmak pri korištenju lupe od oka pacijenta ovisi o snazi same lupe. Općenito je pravilo palca, kako dioptrička snaga lupe se povećava, povećanje se smanjuje i radna udaljenost smanjuje. Opća je praksa širenja zjenice za BIO preglede, a u slučaju da isto nije moguće, ili pacijent ima iznimno male zjenice (dojenčad ili stariji), lupa veće snage je prikladnija.
Sve dostupne modele lupa pogledajte na www.volk.com.

Izvedba: mala, velika

30D lupa omogućava široko vidno polje do ekvatora statičkim BIO pregledom i do periferne retina dinamičkim pregledom. Lupa može biti korištenja i tijekom pregleda malih zjenica kod pacijenata koji me se širenje iz bilo kojeg razloga ne može raditi te je stoga popularan izbor u pedijatriji. Mali profil lupe omogućava brz i jednostavan pregled povećavajuću ugodu pacijentu. Može biti korištena za pregled i dijagnozu perifernih retinalnih oštećenja kao suza i i odvojenosti kao i neovaskularizacije. 

Dostupna u dvije veličine; manja kao opcija za liječnike koje preferiraju još manju veličinu lupe za lakšu manipulaciju oko orbite.

30D

 Vidno polje Povećanje slike Laser Spot Povećanje Radna udaljenost
58° / 75° 2.15x 0.47x 30 mm

 

30D mala

 Vidno polje Povećanje slike Laser Spot Povećanje Radna udaljenost
46° / 60° 2.10x 0.48x 30 mm

Mogućnost graviranja do 14 znakova na leću, do 17 znakova na kutiju leće.

Product Enquiry

Izbornik