BIO LUPE Volk 28 D

Dostupno uz narudžbu

Binokularna Indirektna Oftalmoskopija (BIO) je dijagnostička procedura kojom liječnik koristi kondenzirajuću lupu i naglavni okularni sistem za pregled strukture retineBinokularna Indirektna Oftalmoskopija (BIO) je dijagnostička procedura kojom liječnik koristi kondenzirajuću lupu i naglavni okularni sistem za pregled strukture retine

Šifra artikla: - Kategorije: ,

Binokularna Indirektna Oftalmoskopija (BIO) je dijagnostička procedura kojom liječnik koristi kondenzirajuću lupu i naglavni okularni sistem za pregled strukture retine. Ova tehnika ima veći opseg za dinamički pregled zahvaljujući mobilnosti koju nude okulari koji nisu fiksirani za stol. Pacijent može ležati na leđima ili sjediti sa zabačenom glavom pod ugodnim kutem. Kondenzirajuća lupa koja se koristi za BIO preglede ima veće povećanje i manje vidno polje kada se uspoređuje s lupama procjepne lampe za biomikroskopiju. Kao što naziv sugerira, formirana slika je indirektna, tj. obrnuta i sa slikom unatrag. Potreban razmak pri korištenju lupe od oka pacijenta ovisi o snazi same lupe. Općenito je pravilo palca, kako dioptrička snaga lupe se povećava, povećanje se smanjuje i radna udaljenost smanjuje. Opća je praksa širenja zjenice za BIO preglede, a u slučaju da isto nije moguće, ili pacijent ima iznimno male zjenice (dojenčad ili stariji), lupa veće snage je prikladnija.
Sve dostupne modele lupa pogledajte na www.volk.com.

28 D

Boje: crna, zlatna, ljubičasta, srebrna, zelena, plava, crvena

Sa širokim vidnim poljem, ova lupa omogućuje pogled iza srednje perifernog područja sve do ekvatora i i periferne retine po dinamičkom pregledu. Zbog svog dizajna i snage ova lupa predstavlja izvrstan izbor kod rada s pacijentima koji imaju malu zjenicu ili ne odgovaraju povoljna na diletaciju kao npr. dojenčak ili starija populacija. Mali profil kao i bliža radna udaljenost omogućavaju operateru laganu manipulaciju i brzi pregled, posebno kod nemirnih pacijenata. Najčešća upotreba za pregled i procjenu „Retinopathy of Prematurity (ROP)“ i perifernih oštećenja retine kao suze i  odvojenost.

 Vidno polje Povećanje slike Laser Spot Povećanje Radna udaljenost
53° / 69° 2.27x 0.44x 33 mm

Mogućnost graviranja do 14 znakova na leću, do 17 znakova na kutiju leće.

Dodatne informacije

Boja

Crna, Crvena, Ljubičasta, Plava, Srebrna, Zelena, Zlatna

Product Enquiry

Izbornik