BIO LUPE Volk 20 D

Dostupno uz narudžbu

Binokularna Indirektna Oftalmoskopija (BIO) je dijagnostička procedura kojom liječnik koristi kondenzirajuću lupu i naglavni okularni sistem za pregled strukture retineBinokularna Indirektna Oftalmoskopija (BIO) je dijagnostička procedura kojom liječnik koristi kondenzirajuću lupu i naglavni okularni sistem za pregled strukture retine

Šifra artikla: - Kategorija:

Binokularna Indirektna Oftalmoskopija (BIO) je dijagnostička procedura kojom liječnik koristi kondenzirajuću lupu i naglavni okularni sistem za pregled strukture retine. Ova tehnika ima veći opseg za dinamički pregled zahvaljujući mobilnosti koju nude okulari koji nisu fiksirani za stol. Pacijent može ležati na leđima ili sjediti sa zabačenom glavom pod ugodnim kutem. Kondenzirajuća lupa koja se koristi za BIO preglede ima veće povećanje i manje vidno polje kada se uspoređuje s lupama procjepne lampe za biomikroskopiju. Kao što naziv sugerira, formirana slika je indirektna, tj. obrnuta i sa slikom unatrag. Potreban razmak pri korištenju lupe od oka pacijenta ovisi o snazi same lupe. Općenito je pravilo palca, kako dioptrička snaga lupe se povećava, povećanje se smanjuje i radna udaljenost smanjuje. Opća je praksa širenja zjenice za BIO preglede, a u slučaju da isto nije moguće, ili pacijent ima iznimno male zjenice (dojenčad ili stariji), lupa veće snage je prikladnija.
Sve dostupne modele lupa pogledajte na www.volk.com.

Vjerujemo najprepoznatljivija lupa u svijetu, Volk 20 D je lupa koja je pokrenula dizajn duplih asferičnih lupa for BIO te još uvijek predstavlja zlatni standard. To možemo zahvaliti idealom balansu radnog polja i povećanja 20D. Radna udaljenost od 50 mm omogućava ugodnu manipulaciju lećom operatera. Lupa je idealna za opće dijagnoze s 3x povećanje i poljem rada koje omogućava vizualizaciju sve do srednjeg perifernog područja. Dinamičan pregled s odgovarajućim kretanjem oka pacijenta omogućuje pregled periferne retine kao i detaljan pregled s BIO-om u osnovnom položaju omogućuje sveobuhvatnu procjenu zdravlja retine. Stoga je ova leća izvrstan izbor za prvu dijagnozu kao i za detaljan pregled centralne retine.

20 D

Boje: crna, zlatna, ljubičasta, srebrna, zelena, plava, crvena

 

Vidno polje Povećanje slike Laser točka povećanje Radna udaljenost
46° / 60° 3.13x 0.32x 50 mm

Mogućnost graviranja do 14 znakova na leću, do 17 znakova na kutiju leće.

 

Product Enquiry

Izbornik