BIO LUPE Pan Retinal 2.2

Dostupno uz narudžbu

Binokularna Indirektna Oftalmoskopija (BIO) je dijagnostička procedura kojom liječnik koristi kondenzirajuću lupu i naglavni okularni sistem za pregled strukture retineBinokularna Indirektna Oftalmoskopija (BIO) je dijagnostička procedura kojom liječnik koristi kondenzirajuću lupu i naglavni okularni sistem za pregled strukture retine

Šifra artikla: - Kategorije: ,

Binokularna Indirektna Oftalmoskopija (BIO) je dijagnostička procedura kojom liječnik koristi kondenzirajuću lupu i naglavni okularni sistem za pregled strukture retine. Ova tehnika ima veći opseg za dinamički pregled zahvaljujući mobilnosti koju nude okulari koji nisu fiksirani za stol. Pacijent može ležati na leđima ili sjediti sa zabačenom glavom pod ugodnim kutem. Kondenzirajuća lupa koja se koristi za BIO preglede ima veće povećanje i manje vidno polje kada se uspoređuje s lupama procjepne lampe za biomikroskopiju. Kao što naziv sugerira, formirana slika je indirektna, tj. obrnuta i sa slikom unatrag. Potreban razmak pri korištenju lupe od oka pacijenta ovisi o snazi same lupe. Općenito je pravilo palca, kako dioptrička snaga lupe se povećava, povećanje se smanjuje i radna udaljenost smanjuje. Opća je praksa širenja zjenice za BIO preglede, a u slučaju da isto nije moguće, ili pacijent ima iznimno male zjenice (dojenčad ili stariji), lupa veće snage je prikladnija.
Sve dostupne modele lupa pogledajte na www.volk.com.

Pan Retinal 2.2

Boje: crna, zlatna, ljubičasta, srebrna, zelena, plava, crvena

Ova lupa je izvrstan izbor onima koji preferiraju šire vidno polje tijekom općeg pregleda. S povećanjem tek neznatno manjim od 20D lupe, ova je lupa daje lagani prijelaz kako bi dobili šire vidno polje te brži postupak dijagnoze. Vidno polje omogućava jasnu vizualizaciju sve do srednjeg perifernog područja i periferne retine po dinamičnom pregledu kako bi se ustanovila periferalne retinalne suze, hemoragije ili druga oštećenja. 

Vidno polje Povećanje slike Laser Spot Povećanje Radna udaljenost
56° / 73° 2.68x 0.37x 40 mm

Mogućnost graviranja do 14 znakova na leću, do 17 znakova na kutiju leće.

Product Enquiry

Izbornik