BIO LUPE Volk 40D

Dostupno uz narudžbu

Binokularna Indirektna Oftalmoskopija (BIO) je dijagnostička procedura kojom liječnik koristi kondenzirajuću lupu i naglavni okularni sistem za pregled strukture retineBinokularna Indirektna Oftalmoskopija (BIO) je dijagnostička procedura kojom liječnik koristi kondenzirajuću lupu i naglavni okularni sistem za pregled strukture retine

Kategorije: ,

Binokularna Indirektna Oftalmoskopija (BIO) je dijagnostička procedura kojom liječnik koristi kondenzirajuću lupu i naglavni okularni sistem za pregled strukture retine. Ova tehnika ima veći opseg za dinamički pregled zahvaljujući mobilnosti koju nude okulari koji nisu fiksirani za stol. Pacijent može ležati na leđima ili sjediti sa zabačenom glavom pod ugodnim kutem. Kondenzirajuća lupa koja se koristi za BIO preglede ima veće povećanje i manje vidno polje kada se uspoređuje s lupama procjepne lampe za biomikroskopiju. Kao što naziv sugerira, formirana slika je indirektna, tj. obrnuta i sa slikom unatrag. Potreban razmak pri korištenju lupe od oka pacijenta ovisi o snazi same lupe. Općenito je pravilo palca, kako dioptrička snaga lupe se povećava, povećanje se smanjuje i radna udaljenost smanjuje. Opća je praksa širenja zjenice za BIO preglede, a u slučaju da isto nije moguće, ili pacijent ima iznimno male zjenice (dojenčad ili stariji), lupa veće snage je prikladnija.
Sve dostupne modele lupa pogledajte na www.volk.com.

Sa najširim vidnom poljem u ponudi BIO lupa, ova lupa nudi vizualizaciju sve do udaljene peripheralne retine premda s manjim povećanjem od 1.67x. Lupa se može koristiti kao pomoć kod malih zjenica ili BIO pregled bez širenja zjenica. Popularan izbor u pedijatriji, posebno pri pregledu dojenčadi te je izvrstan izbor za brz pregled koji može ukazati na potrebu detaljnijeg pregleda.

 Field of View Image Magnification Laser Spot Magnification Working Distance
69° / 90° 1.67x 0.60x 20 mm

Mogućnost graviranja do 14 znakova na leću, do 17 znakova na kutiju leće.

Product Enquiry

Izbornik